Mike Zagora

Cap del Departament i professor de guitarra elèctrica

Mike Zagora comença a tocar la guitarra als 13 anys gràcies a la influència del seu pare i el seu germà que li ensenyen les arrels del blues i tot el relacionat amb la música dels 60 i 70. Passa tocant llargues hores com autodidacta tancat a la seva habitació i al poc temps munta les seves primeres bandes de versions de Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple etc .. Després de tocar amb mitja dotzena de bandes, als seus 16 anys, ingressa a l´escola Avinyó de Barcelona estudiant solfeig i harmonia i també guitarra moderna i combo.

Aproximadament un any després funda el seu primer projecte seriós anomenat REAL DREAMS juntament amb un bateria i un baixista de Martorell. Junts creixen com a músics i amics per tocar i investigar en el món de la música progressiva, creant cançons de 15 minuts amb mil canvis i entusiasmats a tocar cada dia i convertir-se en virtuosos instrumentistes.

Temps més tard al costat del gran teclista JESUS ESPEJO (pyramid), PIVI un baixista d´Igualada i MIGUEL A. SÁNCHEZ a la bateria, munten una banda al més pur estil prog metall anomenada PERFECT SIMETRY. Aprofundint en la música progressiva a base de concerts entre ells el MIKE ZAGORA EXPERIMENTAL SHOW on va reunir a quinze músics amb sitar, percussió, vents, veus, guitarres acústiques i una infinitat d´artefactes per donar un concert abstracte i diferent.

Per aquest temps va rebre una de les millors notícies de la seva vida. La possibilitat de fer els exàmens de la Berklee College of Music amb els que amb 19 anys obté la beca per cursar els estudis en BOSTON (USA) encara que no s en va fins un parell d´anys després mentre estalvia treballant com a professor de música i músic d´estudi. Un cop a Berklee, Mike estudia matèries diferents com film scoring, escriptura i music tech. Toca en diversos combos i es dedica plenament a tocar la guitarra amb els seus professors, disposant-se a enfortir la teoria musical que li calia, més que la tècnica i la velocitat.

Allà estudia amb el seu professor i amic DAVE FIUZINSKI de Screaming Headless TORSO´S. També amb els guitarristes JOE STUMP i DAVID TRONZO, passant per alguns dels seus ídols d´anys enrere, JON FINN i VERNON REID (LIVING COLOUR) i John Petrucci (DREAM THEATER) entre molts altres ... És una gran oportunitat per a ell, no només d´aprendre del gènere metal rock, sinó de poder conviure amb músics llicenciats de jazz, on per a ell, cada hora del dia, es converteix en una classe mestra.

Després de cursar els seus estudis, torna a Barcelona per treballar donant classes a escoles com D´MUSICA, AKORD´S, L´ESCOLA DE MÚSICA DE GRÀCIA o l´actual ESTUDIS MUSICALS ATLÀNTIDA (EMA) com cap del Departament de Música Moderna "Heavy Rock School". També treballa en diversos clínics i forma part del PLANET OF GUITARS 2008, al costat dels increïbles guitarristes CLAUDIO RINGELIN I AARON LOPEZ.

Toca en diverses sales reconegudes de Madrid com la sala "Heineken", a la sala "Mirror" i la sala "El Loco" de València, així com en "El Tren" a Granada i sales com "Mephisto" i "Razzmatazz" de Barcelona mostrant algunes de les seves cançons, de la seva última banda DICK JOHNSON amb DANKO COMPTE a la bateria i JOSÉ PERCIBA al baix. Al poc temps una important persona i músic anomenada CARLOS LEONARDO LANZA va arribar a la seva vida per obrir nous camins en la música. Al costat d´aquest virtuós baixista i millor amic, emprenen un viatge de DEATH METAL PROG amb la banda 3000 EYES, on té el plaer de tocar al costat del bateria italià VALENTINO DE LUCIA ...

Durant aquest temps Mike grava un DVD anomenat GUITAR ATTACK produït i dirigit pel polifacètic director de cinema OSCAR BALAGUER ARROYO, obsequiant als vidents amb un nou format d´ensenyament pràctic de la guitarra, amè i amb molt d´humor però altament didàctic, per a tots aquells guitarristes de nivell mitjà a avançat.

Recentment, el director executiu i creatiu de CMB, després de veure`l tocar a la seva botiga d´instruments el contracta com a patrocinador de la marca de guitarres i baixos WEISSE Hügel pertanyent a la mateixa empresa CMB en la qual li creen la seva pròpia línia de guitarres. Més informació a http://centromusicalcmb.com/weisse . Properament acabarà establint un circuit de masterclass de tècniques de guitarra així com la presentació de les guitarres WEISSE HÜGUEL per Espanya Europa i els Estats Units.

Ara mateix MIKE ZAGORA està totalment immers en HEAVY ROCK SCHOOL on és cap del Departament juntament amb un excel.lent repartiment de professorat, per donar ensenyament a tots aquells alumnes que cansats de no trobar els professors adequats per al seu estil, vulguin tenir un lloc i un professorat metal per garantir el seu aprenentatge amb preus econòmics. Un nou concepte d´ensenyament per a tots aquells que vulguin aprendre guitarra metal, death, rock, progressive, funk o blues ... també per baix, bateria, veu i teclats, així com combos per millorar aquestes bandes metaleras o rockeres que comencen o necessiten alguns bons consells per treure el màxim profit dels seus assajos i concerts.2024 @ www.heavyrockschool.com