Asier Badiola

Asier Badiola facebook

Professor de guitarra death metal i brutal técnic

Asier Badiola va néixer el 13 de març de 1987 a una petita localitat de Biscaia anomenada Ondarroa. Des de nen li encantava la música i sent molt jove va començar a interessar-se pel món del metall, sobretot per un dels instruments imprescindibles, la guitarra. Tot això gràcies al major dels seus cosins, un fanàtic del metall més extrem d aquella època.

Amb tan sols sis anys d edat va començar a estudiar guitarra clàssica, al conservatori del seu poble natal, amb el professor Rafa Rueda (Pi LT, Rafa Rueda Band). Després dels primers anys d estudi de la guitarra clàssica va començar a interessar per la guitarra elèctrica volent estudiar gràcies a les influències de Jason Becker, James Murphy, Chuck Schuldiner, Andy laRocke etc. L any 2000, amb tretze anys, va començar a estudiar la guitarra elèctrica amb el professor Keu Agirretxea (Psychophony, UEK, Fighnun experience, Etsaiak, Fjord, KTEI, Governor, etc.)

Després d haver iniciat les classes de guitarra elèctrica va formar el seu primer grup de Death Metall, amb uns amics Ondarroa, anomenat Anakusa. La banda va arribar a donar diversos concerts per la zona però, malauradament, no va arribar a gravar res.

Després de cinc anys al conservatori d Ondarroa i després d obtenir el títol de Guitarra Elèctrica, les ànsies d avançar en el món de la música van fer que Asier es transladan a Barcelona, ​​on va impartir classes de Grau Mitjà de Música Moderna durant dos anys al Taller dels Músics. Aquí va aprendre harmonia moderna, llenguatge musical i guitarra dins l àmbit del jazz. Els seus professors van ser els mestres Xavi Maureta (harmonia i llenguatge) i Javier Abella (guitarra). Després d aquests dos anys es transladó a l aula per seguír aquí amb el Grau. En la nova escola va tenir oportunitat de aprens de professors com Miguel Pino (guitarra), Ramon Pator (combo i llenguatge musical) i Pep Mateu (harmonia).

Durant aquests anys va estar amb professors particulars com Manu Sardu (Deathless) i Christian Müenzner (Necrophagist, Obscura, Defeated Sanity, Spawn of Possession). Amb C. Müenzner va mantenir contacte exclusivament via Internet ja que l artista és Alemany.

Els anys que A. Badiola va dedicar a l estudi de la música a Barcelona van ajudar a fer amistats amb altres artistes. Aquestes amistats es van transformar en formacions de Metall Extrem com: Diseased, Hell Sign, cafre, GINA i 3000 Eyes, els membres, excel.lents músics, com Carlos Leonardo (baixista de 3000 eyes), José Martos (guitarrista de Hell Sign), Miguel Serrano (baterísta de Diseased) l han ajudat a créixer tant en l àmbit personal com en l àmbit professional.

A dia d avui, les il.lusions per contribuir a l escola Heavy Rock School desborden, les ganes de transmetre els seus coneixements adquirits, durant tota la seva vida, a tots els amants de la música, són incomptables. Però el fet de treballar al costat d Aaron López, Mike Zagora, Danko Compta i José Perciba: són un honor.2024 @ www.heavyrockschool.com