Xabier Oró

Professor de guitarra heavy rock

Xabier Oró neix a Barcelona. Després d uns anys es trasllada a viure a Premià de Mar, on comença a tocar la guitarra amb l ajuda del seu oncle i a descobrir la seva veritable passió per la música. Allà mateix, comença els seus estudis al Taller de Músics on acabarà impartint classes.

Després de continuar la seva formació en diverses escoles de música de la comarca, ingressa a l Aula de Música Moderna i Jazz (Fundació Conservatori del Liceu) a Barcelona. Reconegut pel seu gran treball, se li concedeix una beca per anar a estudiar a la prestigiosa Berklee College of Music de Boston (EUA).

Ha col·laborat amb artistes i músics de diversos gèneres, aportant el seu estil personal i inclassificable que es mou entre el rock, el jazz, i música avançada i experimental. Alguns dels artistes que més l han marcat com a músic són Allan Holdsworth, Greg Howe, Guthrie Govan, Pat Metheny, John Scofield, Scott Henderson, Tim Miller, Avishai Cohen, Brad Mehldau, E.S.T. i Janek Gwizdala, entre d altres.

Oró es mou amb facilitat entre diversos gèneres musicals, transitant les fronteres estilístiques amb una veu pròpia i original. En cançons comercials i per al gran públic, la seva guitarra destaca per una sobrietat i elegància fora del comú, mentre que en aquelles composicions més virtuoses es destaca de la majoria de guitarristes no només per la seva rapidesa i versatilitat, sinó també pel seu bon gust i coherència.

Carles Chacón –Periodista-2024 @ www.heavyrockschool.com